marți, 6 aprilie 2010

Bois de Jasmin

http://boisdejasmin.com/

Boisdejasmin.com (bois de jasmin, ce frumos suna) este o publicatie independenta, online, dedicata 100% industriei de parfumuri. Bineinteles, nu este singura in domeniu, insa o recomand datorita review-urilor parfumurilor, review-uri ce m-au frapat prin acuratete si sensibilitate.

Trebuie sa recunosc ca parfumurile reprezinta una din cele mai mari slabiciuni personale, probabil datorita unei memorii olfactive iesite din comun, caracteristica aflata la granita dintre calitate si defect.

Un parfum bine ales te individualizeaza, te completeaza si poate fi acel "je ne sais quoi" ce transforma o femeie din "frumoasa" in "atat de frumoasa...". Totusi, a purta un parfum nu este un lucru atat de usor pe cat pare. Trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte (nu neaparat in aceasta ordine, toate sunt la fel de importante): stilul personal, starea de spirit, varsta, anotimpul, perioada zilei... Mai mult, acelasi parfum nu va mirosi la fel pe persoane diferite.

Am am avut ocazia sa miros si sa port numeroase parfumuri pana acum, insa numai cateva mi-au ramas intr-adevar dragi. In categoria mainstream intra Hypnotic Poison, Dior; Alien, Thierry Mugler si Flower de la Kenzo. Totusi, Un Jardin Apres La Mousson, Hermes si L`Heure Bleue de la Guerlain frizeaza perfectiunea.

Povestea din spatele lui L`Heure Blue am gasit-o pe acest site, mi-a placut si probabil, va reprezenta un all time favorite prin puterea imaginii descrise.

L'Heure Bleue was created in 1912 by Jacques Guerlain. Guerlain website tells a lovely story about the fragrance creation, "One summer evening, Jacques Guerlain was overcome by intense turmoil. It was the suspended hour, the hour when the sky has lost its sun but not yet found its stars. Everything in nature is clothed in a blue light".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu